• Bulevar Kneza Aleksandra Karađorđevića 53, Beograd
  • Ponedeljak - Petak / 14:00 – 19:00
    Subota - Nedelja / 11:00 – 18:00

REČ OSNIVAČA

Dva važna trenutka našeg života desila su se u isto vreme i na istom mestu, krajem septembra 2022. godine, u našem Beogradu: obeležili smo 50 godina  braka, i završetak  ambiciozno smišljenog programa nove institucije, u koju smo uložili pet godina kreativnosti, posvećenosti i ljubavi.

Dvoje studenata upoznalo se davno, jednog avgusta, u Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu.

Dvoje zaljubljenih venčalo se već iste jeseni u svome gradu.

Blagoslov koji nas je pratio odlučili smo da podelimo s drugima, nesebično, za opšte dobro. Gradeći svoj život, zahvaljujući poslovnom uspehu kompanije Zepter International, gradili smo i darivali svom narodu mnoge poduhvate, koji beleže dugogodišnje uspehe i koji su dobro poznati. Ulagali smo nesebično finansijska sredstva u kulturu, negovanje umetničkog nasleđa, obrazovanje, medicinu, ekologiju, sport, međunarodnu solidarnost. Filantropija je naš pokretač i princip.

Palata umetnosti Madlena je zbir mojih životnih napora, zaostavština za budućnost, kojom moj suprug i ja krunišemo niz postignuća kao što su: Fondacija za naučne, tehničke i kulturne projekte, Galerija, i potom Muzej Zepter, Aukcijska kuća Madl`Art (koja zaokružuje 20 godina aktivnosti), Izdavačka kuća Zepter Book World, Opera i teatar Madlenianum, Kreativni studio Zepter (filmska i TV produkcija),  Nagrada za književnost Žensko pero, koju je dodeljivala ženska revija Politika Bazar, sponzorisanje Nagrade Dobričin prsten, Udruženja dramskih umetnika Srbije, za životno delo u glumi, Fond za stipendiranje darovitih studenata i sportista, kao i dve prestižne nagrade globalnog ugleda – Prix Litteraire Europeen Madlena Zepter (za književnost) i Zepter International Award Artzept, za visoki domet u dizajnu i primenjenoj umetnosti, koja se dodeljuje već 18 godina.

Logično je da se u trenutku ovako važne godišnjice svode računi i da se, bez nepotrebnih hvalospeva samima sebi, potpuno iskreno razmišlja o do sada pređenom putu. A put koji Familija Zepter sledi je veoma uzbudljiv, ne samo zbog poslovnih uspeha u poslednjih 45 godina, već naročito zahvaljujući emocijama doživljenim na humanom, kulturnom i društvenom planu. Priča o Kompaniji višestruko se prepliće sa životima i strastima njenih osnivača, Madlene i Philipa, ona je, dakle, i priča o osećanjima i susretima. O tome govore na desetine nagrada koje sam lično za svoj rad primila kao žena godine u mnogim zemljama. Da istaknemo samo jednu od njih Eliff Island- Medal of honor, koju sam dobila, kao jedna od zaista retkih dobitnica čije poreklo nije američko, za celokupan doprinos na polju filantropije u svetu. I na kraju, s ponosom, da istaknem poslednju – Legiju časti koju mi je dodelila francuska država.

Upotpuniti svakodnevni život kvalitetom i vrednošću. Zdravlje, lepota i blagostanje ljudi, proizvodi koji ne ugrožavaju životnu sredinu, usluge koje poštuju korisnike i jedna duboka ekološka svest. Zepterov brend je otelotvorenje, s jedne strane, vrhunskog kvaliteta, a sa druge istinske strasti za zdravim i ekskluzivnim stilom života. To se neizostavno izražava i na nivou komunikacije, počev od značajnog slogana: Živeti bolje – živeti duže.

Misija kompanije Zepter International – globalna potraga za boljim kvalitetom života – proteže se na svih pet kontinenata. Iz godine u godinu utiče na milione ljudi. Grupa je dobila nagrade širom sveta, kako za originalnost dizajna i odličan kvalitet proizvoda, tako i za upotrebu najnaprednijih proizvodnih tehnologija.

Sve je počelo od jedne velike i ambiciozne poslovne ideje – ljubavi prema čovečanstvu i strasti za uspehom, kako je izjavio Philip Zepter, predsednik kompanije Zepter International, povodom njene 45. godišnjice. Naša Kompanija stvorena je na ovim osnovama i već petu deceniju radi sa nepromenjenom strašću na ostvarenju naše misije.

 

Madlena Zepter